Top
Följ oss på Facebook
Slakthusgatan

Slakthusgatans rostskydd AB är ett företag i tredje generationen.
Vi rostskyddar alla slags motorfordon!

Om oss

Det var 1972 som pappa Gunnar Nilsen grundade Slakthusgatans Rostskydd, så 2012 firas 40-årsjubileum. Företaget drivs av hans brorson Krister Nilsen. Krister är utbildade Rostskyddstekniker vid Dacar utbildningscenter i Hässleholm, där han också får fortlöpande utbildning. Han är även ISO 9000-utbildade.

Slakthusgatans Rostskydd startade som Dinitrolhall, och då gjordes enbart ML-behandlingar (Motormännen Laurin) som idag kallas Ekonomibehandling. 1980 övergick de till Tuff-Kote Dinol som är ett vaxbaserat rostskyddsmedel. I dagsläget utförs fortfarande Tuff Kote Dinol Behandlingar samt den nya FTR behandlingen som är anpassad för nyare bilar.

Miljö

Vi arbetar hela tiden för att förbättra våra produkter, både ur miljö- och hälsoaspekt. De rostskyddsmedel vi använder idag har utvecklats mycket från starten och innehåller nu endast låga halter lösningsmedel. Målet är att arbeta med helt lösningsfria medel.Tvättmedle vi använder är Microtvätt Miljö, vilket är ett schampo av typen microemulsion samt miljöklassat enligt Kemikaliesvepet.

Vartannat år går Miljöförvaltningen en Miljösyn. Senast de besökte oss var 2008, och förutom att vår anläggning blev godkänd utan anmärkningar fick vi beröm för de förbättringar som vi gjort. Vi renoverade vår hall 1996, och den är numera helt i rostfritt. Snyggt och lätt att rengöra. Vi har även en riktig spolbrunn med 3-kammars reningsverk samt oljeavskiljare som Renova tömmer för oss.

 

om-oss